1396/10/04
۴۰۰ هزار کشاورز تا پایان امسال محصولات خود را با کد ۱۶ رقمی به بازار عرضه می کنند
۴۰۰ هزار کشاورز تا پایان امسال محصولات خود را با کد ۱۶ رقمی به بازار عرضه می کنند
رییس سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد: تا کنون ۳۴۰ هزار بهره بردار کد ۱۶ رقمی ردیابی محصولات کشاورزی دریافت کردند و تا آخر امسال این عدد به ۴۰۰ هزار نفر می رسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر محمد علی باغستانی در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: ما طرح ارتقای سلامت هشت محصول کشاورزی را به سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار ارایه داده ایم و در صورت تامین اعتبار، ظرف سه سال آینده تا دو میلیون کشاورز دارای کد ۱۶ رقمی ردیابی محصولات خواهند شد و محصولات خود را با کد ۱۶ رقمی به بازار عرضه خواهند کرد
وی گفت: کد ۱۶ رقمی عمدتا به محصولات تازه خوری مانند سبزی و صیفی و باغی تخصیص می یابد.
وی با بیان این که در طرح سلامت هشت محصول، برای کنترل بیولوژِک آفات، یارانه در نظر گرفته شده است، گفت: در حال حاضر ۴۰ درصد هزینه عوامل بیوولوژیک برای مبارزه با آفات توسط کشاورزان و ۶۰ درصد دیگر از محل اعتبارات یارانه سموم پرداخت می کنیم.
باغستانی افزود: میزان مبارزه بیولوژیک در اراضی کشاورزی در سال گذشته ۱۹۰ هزار هکتار بود و ما قصد داریم سطح مبارزه بیولوژِیک را بر اساس میزان تخصیص اعتبارات، افزایش دهیم.
وی درباره کنترل آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما که از اردیبهشت امسال مناطقی از نخلستان های کشور را آلوده کرده بود، تصریح کرد: این آفت در استان های فارس هرمزگان و جنوب کرمان گزارش شده بود که با اقدامات به موقع کارشناسان این سازمان هم اکنون کنترل شده و در مناطق آلوده و مشکوک ضمن تله گذاری ،پی گیری ها به طور جدی ادامه دارد.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور، واردات قاچاق پاجوش های نخل از برخی کشورهای عربی را عامل بروز این آفت در برخی نخلستان های کشورعنوان کرد و اظهار داشت: امسال در استان فارس ۴۵ هزار و ۵۰۰ اصله نخل توسط کارشناسان این سازمان ردیابی و از این تعداد ۵۵۲ نخل آلوده بودند که ۴۷۱ اصله نخل تیمار و ۸۱مورد امحا شده اند.
وی افزود: امسال برای نخستین بار در لارستان استان فارس، سوسک سرخرطومی حنایی خرما در درختان نخل خانه ها دیده شد و ردیابی ها نیز ابتدا خانه به خانه صورت گرفت.
باغستانی ادامه داد: امسال در منطقه ای در استان هرمزگان نیز این آفت در نخلستان ها گزارش شد و کارشناسان سازمان ۵۹هزار نخل را ردیابی کردند و از این تعداد ۶۴ نخل آلوده شناسایی و ۱۶ اصله آن امحا و مابقی تیمار شد.
وی با بیان این که در جنوب کرمان نیز نزدیک به ۳۰ هزار نخل ردیابی شد ،تصریح کرد: از این تعداد نخل ۱۵۷ مورد آلوده بود که ۲۱ مورد امحا و مابقی تیمار شدند.
باغستانی خطرات و خسارات ناشی از این آفت را جدی خواند و از باغداران خواست به محض مشاهده حشره مشکوک به مدیریت های جهاد کشاورزی اطلاع دهند.
وی گفت: میزان تکثیر سوسک سرخرطومی حنایی خرما فوق العاده است و روزانه می تواند تا دو هزار متر پرواز کند.
وی همچنین از باغداران خواست در کلاس های آموزش جهاد کشاورزی شرکت و به اطلاعیه های مربوط به سوسک سرخرطومی حنایی خرما توجه کنند.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: این آفت در باغات نخلیاتی که مدیریت ضعیفی داشته اند دیده شده و از این رو مردم باید بهداشت باغات نخلیات را رعایت کنند.
وی اظهار داشت: هزینه تیمار هر درخت با توجه به پیشرفت آفت ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان می شود.